Personal Coaching

In personal coaching waaiert de vraag uit van werk naar het hele leven. De vraagstukken die spelen gaan hier vaak over gedrag en ervaringen die in en buiten het werk voorkomen en daar hun invloed hebben. Aangeleerde reacties, vaste en/of automatische denk- en gedragspatronen, overtuigingen die hun invloed hebben in loopbaan en levensloopbaan, of (herhalingen in) communicatiepatronen. Het steeds weer in bepaalde situaties terecht komen, of voor dezelfde soort taken gevraagde worden, niet uit een bepaalde rol kunnen komen terwijl die behoefte er wel is, zijn aanleiding om er met een coach naar te kijken.

Een vraag kan te maken hebben met vastlopen of het gevoel hebben te weinig in ontwikkeling te zijn, maar een aanleiding voor contact kan ook zijn dat het allemaal wel goed gaat maar je het gevoel hebt dat het nog beter kan of je meer geïnspireerd kunt zijn.

We gebruiken meerdere modellen en methodes om te werken aan de denkpatronen en overtuigingen die ons gedrag sturen en ons waarnemen beïnvloeden, bijvoorbeeld het 4G model, de REBT, ACT en de positieve psychologie en de vier vragen en omkeringen van Byron Katie. In haar “Work” onderzoek je stresserende gedachten over de wereld, anderen en jezelf, die tot verdriet, pijn, misverstanden en blokkades leiden. Het resultaat is dat er nieuwe ruimte en lucht kan ontstaan.