Loopbaancoaching

In loopbaancoaching is de aanleiding vaak een ontwikkelingsvraag. “Ik weet niet goed welke kant ik op wil”, of, “het werk dat ik deed kàn ik wel goed maar het geeft me niet (meer) veel voldoening”. Of: “Ik loop vast in mijn werk en zoek iets dat beter past”. Of: “Ik wil me verder ontwikkelen, hoe vind ik een goed passend vervolg?”
Voor anderen komen de loopbaanvragen vooral op als door omstandigheden een nieuwe keuzes gemaakt moet worden. Het werk houdt op te bestaan, door reorganisatie verdwijnt je baan, je wordt ontslagen. Hoe nu verder?

In loopbaancoaching werken we aan het verhelderen van het loopbaanperspectief, door terug te kijken, te leren van de recente ervaringen en gevoelens en te zoeken op welke gebieden er vuur, passie, inspiratie en energie is. We zien dan ook waar dat niet het geval is, en zoeken uit of dat door omstandigheden komt, een niet goed passende omgeving of omdat de match tussen werkinhoud en aanbod niet goed paste. We onderzoeken (kern)kwaliteiten, overtuigingen die helpen en ook die belemmeren, we zetten je loopbaanwaarden op een rijtje en kijken naar je basisstijl. Haalbaarheidsonderzoek en het ontwikkelen van een strategie om je doelen te bereiken is onderdeel van het loopbaantraject. We maken o.a. gebruik van de methode Hoogendijk, de kernkwadranten van Daniel Ofman, de inzichten van Byron Katie en NLP.